Ponedjeljak , 23 rujan 2019
Naslovna » Ljubavne priče » Vaše priče: Una – LJUBAV NA PRVI POGLED
Vaše priče: Una – LJUBAV NA PRVI POGLED

Vaše priče: Una – LJUBAV NA PRVI POGLED

Hanja je sjedjela u aerodromskoj čekaonici i pitala se da li joj je ovo trebalo. Naime čitava njena porodica se prije par godina preselila u inostranstvo I sad je željela malo promjene pa je odlučila da podje na dvadesetak dana do rodjaka iz regiona. Sada je čekala brata od strica da dodje po nju. Rodjaci su je dočekali jako lijepo, sad je biila sigurna da je njena odluka ispravna.

Imala je I sestru od strica koja je bila njena generacija pa je bila sigurna da će lijepo da se provede u narednom periodu. Narednih večeri su intezivno izlazile I bila je sigurna da bi mogla da se navikne na ovakav tempo života. Svako veče drugi klub, druga gostovanja, drugi ljudi. Te večeri nije očekivala da će se desiti nešto posebno ili drugačije od prethodnih večeri. Samo je očekivala dobar provod.

Te večeri se su izašli u jedan novi klub kojem se jako tesko dolazilo do mjesta ali Hanjinja sestra je imala svoje veze pa su dobile sto na finoj poziciji. U jednom takvom klubu bilo je bitno ko je na kojoj poziciji jer su uglavnom dolazili da vide i budu vidjeni. Kada su došle nije bila neka prevelika gužva, ali se atmosfera zagrijavala. Zauzele su mjesto i Hanja je odlučila d a se provede kao nikada do tad. Igrala je uz hitove koji su se nizali a klub je već tad bio pun. U jednom trenutku je na svojim ledjima osjetila nečiji uporni pogled ali je to pripisala paranoji jer je bila velika gužva a iza njihovih ledja su bili separei u kojima su se šampanjac i sklupa pića točila u potocima. Hanja je čitavi život provela u izobilju ali na ovoliko rasipanje nije. U jednom trenutku joj je prišao konobar i rekao joj da im je gospodin Pavlov poslao bocu šampanjca. Konobar se smješkao kao mačka koja je progutala kanarinca. Hanja nije znala šta je više iznerviralo, konobarevo ponašanje ili šapuranje njenih drugarica za stolom. Rekla je konobaru da ne žele piće i da uskoro odlaze. Nije se potrudila da pogleda ko je gospodin Pavlov ali da se okrenula razmislila bi jos jednom o odlasku iz  lokala. Kasnije je od sestre čula da je gospodin Pavlov jedan od najpoželjnijih i najimućnijih neženja u gradu.

Hanja je bila jako privlačna djevojka pa je bila navikla na mušku pažnju tako da joj ovo nije bilo strano ali da osoba oko čijeg osvajanja žene prave taktike i strategije baš na nju obrati paznju… Kada su te večeri došle kući već  je bila zaboravila na njega.

Sledeće večeri su ponovo izašle u grad. Ponovo se ponovila ista priča, isti konobar i ponovo je odbila piće ali ovaj put je otišla do toaleta kako bi popravila šminku i,  naravno, ženski lukavo snimila čemu tolika buka oko njega . Sestra i drugarice su bile u delirijumu što je ponovo obratio pažnju na nju bez obzira na njeno odbijanje naročito jer na Balkanu je nepisano pravilo da ako prihvatiš piće prihvataš udvaranje ili, žargonski, daješ zeleno svijetlo. Ono sto je Hanja vidjela jako joj se dopalo, čak i više od toga. Osjetila je nešto što nikad do sada nije, osjetila je neku želju koja joj je bila strana. Gospodn Pavlov je bio vanserijski zgodan, privlačan, ma sve ono što ostavlja bez daha. Kada su te večeri došle kući nije više mislila o njemu .

Te večeri joj je stigla poruka sa nepoznatog broja u kojoj je stajalo:
-Kod nas je poklon znak da zelimo da sa nekim produbimo odnos i znak dobre volje. A ja jako želim da te upoznam.

Odmah se sjetila ko je to mogao biti i odgovorila je :
-Čuvam se Trojanaca i kada darove nose 😉
To je bilo to, valjda neće ništa više slati. Imala je te večeri poteskoća da zaspe ali je to pripisala tome sto kasno ustaju i po čitave dane se izležavaju. Odlučila je to da promijeni pa je ujutro ustala ranije i otišla na lokalnu plažu. Dok se sunčala  i pijuckala limunadu nečija sjenka joj je prkrila tijelo. Podigla je pogled i vidjela da je to gospodin iz kluba. Pitao je da li može da joj se pridruži na šta je ona pristala. Saznala je da dugo rado u inostranstvu i da sada radi neke privatne poslove. U razgovoru su proveli skoro tri sata, a da nisu ni primijetili da je prošlo toliko vremena.

Nakon toga su se vidjali svakodnevno a Hanjin odmor od dvadesetak dana se oduzio na trideset pa na četrdeset dana a onda je uslijedila i njegova ponuda da se preseli kod njega . Razgovarala je sa porodicom i objasnila im da je to njena želja koju su oni ispoštovali. Nedugo zatim Hanja je postala gospodja Pavlov I saznala da je trudna isti dan.

Sada tri godine nakon toga sjedjela je na istoj plaži i razmisšljala kako je čudno da se zaljubila na prvi pogled i imala sreće da nadje svog princa. A njen princ i kćerkica su sjedjeli malo dalje i pravili kulu od pijeska za njihovo malo kraljevstvo.