Srijeda , 11 prosinac 2019
Naslovna » Ljubavne priče » Treća sreća
Treća sreća

Treća sreća

Možda je provodadžisanje jedno od najstarijih zanimanja na svetu i možda se smatra zastarelim,ali od kako znam za sebe,uživala sam u tome da spajam ljude.Od jednine da pravim množinu.Od usamljenih dagledam radosna lica.Ma, to je najlepši hobi na svetu!
Evo jedne ljubavne price!

Imala sam uspeha. Dva para koje sam spojila, sada su u braku. Evo, pre neki dan me je zvala kuma, koja naravno uvek mene „krivi” za sva koškanja u braku. „Da tebe nije bilo, ne bih sada imala ovakve glavobolje. Neće čovek na Alpe, već samo na Kopaonik, sve što je u krugu od 200 kilometara dalje od rodnog grada, ne dolazi u obzir.”, ogovarala je svog supruga u koga je i posle deset godina braka srećno zaljubljena. „Nego znaš šta mi je palo na pamet, nedavno sam srela mog brata od tetke Zvonka. Zapravo smo vrlo dalek rod, videla sam ga svega dva puta u životu, on je jako uspeo u svom poslu i možda bi mogao da ti pomogne u tome čime se ti baviš. Jako je fin i mislim da je voljan da pomogne. Jedino u čemu se nije realizovao je brak, nije oženjen i nema decu, a već je u kasnim četrdesetim, mislim da je malo nezadovoljan takvom situacijom. Šta kažeš da ti ja dam njegov kontakt, pa da lepo popijete neku kaficu?” „Eto ko misli na mene, moja kumica!”, odgovorila sam joj i zapisala broj.

Tih dana sam zaista uporno tražila posao i ova me je vest veoma obradovala. Naučila sam odavno da nikad ne znaš gde te sreća čeka. Crvena dugmad za manžetne Nekoliko dana kasnije pozvala sam gospodina Zvonka. Bio je jako prijatan ali nije bio u mogućnosti da popije kafu sa mnom, jer se nalazio u Berlinu na nekom sajmu sa svojom firmom. Nepunih mesec dana kasnije od njega mi je stigla pozivnica za promociju, shvatila sam da se ponovo radi o njegovoj firmi. Rešila sam da odem čisto iz pristojnosti, a to je taman bio i način da se konačno upoznamo.

U međuvremenu sam se raspitala o njemu i shvatila da je on savršen poslovni kontakt, jer se bavio marketingom kao i ja. U veliki, perfektno sredjen hol kompanije ušla sam sama, priključila se zvanicama i pokušavala da shvatim ko je Zvonko. Tek na kratkoj konferenciji za novinare sam saznala. Markantni muškarac u tamnom odelu, malčice previše elegantnom za moj ukus, i crvenim dugmadima za manzetne na košulji. „Hm, ovde bi jedna uporna dama imala dosta posla, ali dalo bi se ispraviti”, komentarisala sam ja sama za sebe njegov stil. Prišla sam mu odmah nakon oficijelnog dela, a on je bio vrlo iznenadjen. Odbila sam da ostanem na zajedničkoj večeri, ali prihvatila da nekog od narednih dana popijemo kafu u centru. Osećala sam se kao Pepeljuga, pobegla sa bala… Imao je nešto drugo na umu javio se već sutradan i dva sata kasnije ispijali smo divnu moka kafu. Govorio je o sebi, mahom o poslu, ali i o promašenom ljubavnom životu. I tada je izjavio kako mu je cilj da nade devojku koja je zainteresovana da odmah ude u brak i rodi dete. To je zvučalo zaista pretenciozno i „oldfešn”, ali onda sam shvatila da je to toliko lepo i retko da je vredno pažnje. „Onda imam pravu devojku za tebe”, ogovorila sam mu.
„A što, ti si udata?”, upitao je on…
I tada sam shvatila da on ne pije kafu ovde sa mnom zbog posla…
Nasmejala sam se i rekla: „Ne, ali sam u jednoj lepoj vezi. Imam drugaricu koja želi isto što i ti da sretne nekoga ko je zainteresovan odmah za brak i decu. Zove se Mila.”
„Mila kakvo „meko” i retko ime. dobro, kad ćeš da nas upznaš?”, Zvonko je već u napad, tipično za menadžere. Za to vreme, ja sam već slala jednu poruku „Mila, upravo ispijam kafu sa tvojim budućim muzem! Kad si slobodna da vas upoznam? U mojoj dosadašnjoj karijeri nezvanične provodadžike je bila prava treća sreća Zvonko i Mila su se upoznali sami, jer sam ja bila sprečena da prisustvujem tom interesantnom susretu. Ispalo je najbolje moguće, jer su me samo dve nedelje kasnije zvali i saopštili da žele da im budem kuma, verovali ili ne! (princeskrofne.info)