Utorak , 20 listopad 2020
Naslovna » Blog » Problemi prilikom čitanja?

Problemi prilikom čitanja?

Dragi prijatelji, dešava se da ponekad dodje do problema u radu stranice što čini da onda i Vi imate problema sa čitanjem romana.

Kao prvo, da biste čitali sve romane, potrebno je da postanete naš član, čime dobijate mogućnost logiranja na sajt i čitanja sadržaja.

Drugo, stranica sadrži veliku količinu podataka i slika i zbog lakšeg učitavanja aktivirali smo cachiranje. To je pohranjivanje podataka na serveru, kao i u Vašem browseru. Zbog toga ne dobijate uvijek najnoviju verziju stranice, nego onu koja je Vašom zadnjom posjetom sajta pohranjena na računaru. Ako Vam se ponekad dešava da stranica traži da se logirate da biste čitali neki roman, a Vi ste već logirani, to je zato jer učitava staru verziju. Pokušajte pritisnuti tipku F5 da bi se učitala najnovija verzija.

Isto tako dolazi do problema sa Internet Explorerom gdje dobijate poruku da se roman “loading” ali nikad ne može da otvori. Ovaj browser je odavno izgubio na popularanosti i velika većina korisnika je prešla na druge browsere (preglednike) poput Mozilla Firefox-a ili Google Chrome koje lako i besplatno možete skinuti i instalirati na Vašem računaru. Naša preporuka je korištenje Chrome-a.

I treće, poželjno je da imate nalog na Google i da ste logirani. Kreiranje naloga je besplatno i daje Vam pristup nizu usluga, kao što je mail, YouTube, društvena mreža Google+ i naravno, Google Drive, gdje možete pohranjivati Vaše datoteke.

Ako imate neki od ovih problema, molimo Vas da prvo pokušajte sa ovim savjetima prije nego što nas kontaktirate.

Jedan komentar

  1. zasto nemogu citati romane a vas sam pretplatnik