Srijeda , 11 prosinac 2019
Naslovna » Ljubavne priče » Opklada ljubavi
Opklada ljubavi

Opklada ljubavi

Piše: Tamara

Dani su tekli, a Rajkov rodjendan se blizio. Medjutim i provoda i svega bilo mu je dosta, samo je zeleo da se njegova voljena Natalija nadje u njegovom narucju. Ali to nije bilo moguce. Ona je kilometrima odvojena od njega. Ne voli ga. Verovatno ga je odavno zaboravila. Pa ko ce se secati srednjoskolske ljubavi. Njihova veza je pocela veoma burno. Prvo dopisivanje, pa svadje. Tajni sastanci. A kad je ljubav dosla i tajne su isplivale na povrsinu. Njihova veza osnovana je na Rajkovoj opkladi sa drugovima. On je bio ubedjen da moze svaku da smuva a drugovi su izabrali Nataliju smatrajuci da je ona tvrd orah i da ce mu odoleti. Rajko je uspeo da osvoji Nataliju. Ali on se zaljubio. Ona je bila toliko dobra i mila da bi svako mogao da je zavoli.

Bili su nepunih sest meseci u vezi. I onda jedan vikend Rajko je insistirao da izadju sa starim drustvom. Skupili su se kod Rajka kuci. Igrale su se neke drustvene igre i neko je predlozio da se igraju masne fote. Postavljala su se razna pitanja,razni izazovi. Nekako je flasa stala i na Rajka. Jedna ljubomorna devojka postavljala je pitanja. Rajko je izabrao istinu. A pitanje je glasilo: da li si se smuvao sa Natalijom zbog simpatije ili zbog opklade sa drugovima?

Natalija se nasmesila a Rajko je prebledeo. Svi su znali istinu osim Natalije. Rajko je rekao ne, slagao je. Ali devojka je rekla kako joj je brat drugacije ispricao. Natalija ga je bledo pogledala. Svoju ljubav a zatim Milosa svog najboljeg druga. Tim pogledima mogla ih je ubiti. Rajku je rekla da joj je drago sto je dobio opkladu i da joj se nikada u zivotu vise ne obrati a Milosu da ne zeli vise nikada da ga vidi. Okrenula se i otisla. Bila je povredjena.

Na putu do kuce suza je suzu stizala. Islo joj je na ruku sto na ulicama nije bilo prolaznika. U glavi su joj odzvanjale izjave ljubavi koje je cula od Rajka. Kako mu je samo lako poverovala. Verovala je da se zaljubio u nju, verovala je u njihovu zajednicku buducnost. Kako sam samo bila naivna, pitala se. Čim je stigla kuci u jednu veliku kutiju spakovala je sve poklone koje je dobila od Rajka. Želela je sve da zaboravi a to je bio prvi korak. Nije zelela da je nesto podseca na njega, na zajednicke trenutke.Bacila je sve te sitnice koje zivot znace.

Ujutro je otputovala.Nije mogla da bude u mestu gde ce ga cesto vidjati, gde ce svi pricati o tome kako je ispala glupa. To nije mogla da podnese. Kada je stigla kod rodjaka o dogadjajima u deronjima nije pricala. Posle dosta vremena Rajko joj je poslao poruku. Želeo je da se vide, ali ona to nije zelela. Bila je srecna u svom svetu ekonomije i ljubavnih romana gde velike ljubavi imaju srecne krajeve.. Proslost nije zelela da ozivljava.

Posle nekog vremena, ipak se videla sa njim. Pricali su o svemu, ali pomirenja nije bilo ni na vidiku. Tada je smislila plan. Promenila se. Ofarbala se u plavo, stavila kontaktna sociva i vratila se u Obrovac. Niko od njenih prijatelja nije znao za taj ludi plan. Vratila se na mesto zlocina. Odmah je izasla u selo da bi proverila da li ce je neko prepoznati. Čak ni najbolji drug nije uspeo. Naprotiv, on je zeleo da je sarmira i osvoji. Nije ni pomisljao da je to Natalija. Svima se predstavljala kao Teodora.i I Rajka kada je videla bila je ubedjena da mu sve svidela.

Jedan vikend milos nije mogao da izadje. Bio je bolestan. Izasla je sa svojom drugaricom kojoj se predstavila kao Natalijina rodjaka. Tacnije za sve njih ona je bila Teodora, Natalijina sestra. Tako je mogla da opravda sve detalje koje zna o njima. Taj vikend Rrajko joj je priznao da ga mnogo podseca na Nataliju. Ali on je teodoru koristio samo da bi saznao sve detelje o Nataliji. Kada bi samo znao da sam to ja, mislila je Natalija…

Natalija vise nije mogla da cuti i priznala je Milosu istinu. Tako mu je i oprostila sto je i on na neki nacin izigrao. Milosu se plan nije svideo, ali Natalija nije odustajala. Ali ipak se ponudio da joj kao stari dobri prijatelj pomogne da napravi koju scenu.

Rajka je mucilo samo jedno pitanje. Da li je Natalija imala nekoga posle njega. Teodora mu je rekla istinu. Nije ona imala nikoga posle tebe, zatvorila se u svoj svet i mnogo cita knjige. Tada je na Rajku zaigrao onaj nezan osmeh koji je obozavala. Videlo se da je zadovoljan Teodorinim odgovorom. Zatrazio je i broj od Natalije ali Teodora nije smela da mu da. Ali da bi ispala fina,slagala je i kako Natalija nije trenutno u Srbiji. Rekla je da je otisla na more da se malo odmori.

Rajko je Teodori priznao da i dalje voli Nataliju i da ne moze da je zaboravi. Da bi sve dao da moze da je zagrli u poljubi. Teodora mu je rekla da Natalija planira da u povratku sa letovanja navrati u Deronje na par dana. Rajko je zeleo da zna datum njenog dolaska. Teodora je obecala da ce mu reci cim sazna.

Dan Nalatilijinog dolaska se blizio. Rajko je blistao od srece. Ali iz dana u njega su mucile i sve vece brige. Da li ce mu Natalija oprostiti? Teodora mu je rekla da Natalija treba da dodje 20 jula. To je datum Rajkovog rodjendana.

Teodora-Natalija je namerno izabrala taj datum. Znala je da ce ga to uciti slabijim. Ali opet ako se pomire to ce mu biti najlepsi rodjendaski poklon. Teodora mu je rekla da taj dan ona nece biti kuci i da on dodje oko 20-00h.Tada bi Natalija vec trebala da stigne. Rajko je zbog radosti malo poranio. Stigao je taman na vreme da vidi kako Natalija skida sociva..boja kose ostaje plava, ali oci.. on ce te oci pamtiti ceo zivot. Nemoguce je da dve devojke imaju potpuno iste oci.

Uleteo je besno u sobu. Vise nije odgovarao za svoje postpupke. Poljubio je na silu a Natalija mu je uzvratila samarom. Pocela je da place, a Rajko se kajao zbog svojih prenaglih postupaka. Molio je da mu oprosti. Jedino mu nije bilo jasno kako je mogla da se pretvara da je neka druga devojka. Bio je ubedjen da ga ona vise ne voli.Ali tada je Natalija progovorila. Rekla mu je da se vratila samo zbog ljubavi koju oseca. I dalje oseca veliki strah i boji se novog razocarenja ali zeli da pokusa. Želi i sebi i njemu da pruzi novu sansu. I dalje verujem da njihova ljubav postoji. Te reci su Rajka ohrabrile. Ponovo je poljubio,ali ovaj put neznije.

Oprostila mu je sve. Rajko je obecao da nikad vise pred njom nece imati tajne. Nece praviti nove gluposti. Rekao je da se promenio, da ga je promenila njena ljubav.

Uvece zajedno sa drustvom slavili su Rajkov rodjendan i sve se vratilo u normalu. Milos im je prvi cestitao na pomirenju i rekao da je znao da ce oni ipak zavrsiti zajedno. O ovoj ljubavi dugo ce se pricati. Dugo ce se pricati o opkladi iz koje se rodila ljubav vredna prastanja i novih sansi.

 

Piše: Tamara Dani su tekli, a Rajkov rodjendan se blizio. Medjutim i provoda i svega bilo mu je dosta, samo je zeleo da se njegova voljena Natalija nadje u njegovom narucju. Ali to nije bilo moguce. Ona je kilometrima odvojena od njega. Ne voli ga. Verovatno ga je odavno zaboravila. Pa ko ce se secati srednjoskolske ljubavi. Njihova veza je pocela veoma burno. Prvo dopisivanje, pa svadje. Tajni sastanci. A kad je ljubav dosla i tajne su isplivale na povrsinu. Njihova veza osnovana je na Rajkovoj opkladi sa drugovima. On je bio ubedjen da moze svaku da smuva a drugovi…

Pregled

Recenzija redakcije

Ocijenite pri?u!

User Rating: 3.48 ( 11 votes)
25