Nedjelja , 31 svibanj 2020
Naslovna » Ljubavne priče » Muškarci maštaju o princezi, na kraju dobiju žabu! Šta žena želi sponzorstvo ili nježnost?

Muškarci maštaju o princezi, na kraju dobiju žabu! Šta žena želi sponzorstvo ili nježnost?

Ljubav je nešto najljepše što se može desiti jednom čovjeku. Većina djevojaka mašta o tome da se jednoga dana uda za svoga “princa”, većina muškaraca mašta da oženi princezu. Na kraju, žene dobiju konja umjesto “princa” a muškarci “žabu” umjesto princeze.
Moj drug ima problem izgubljenosti u svemiru, tako izgleda. On ne zna kako da se ponaša sa ženama. Nije bogzna bogat, ali ide u minus pa kupuje svakoj na koju naleti sve što on misli da joj treba: čarape, torbice, šminku, zlato, parfeme. A nikad da naleti prava žena (zato se uvijek samo bezveze potroši)…, koja mora biti princeza. A svako ima svoju definiciju princeze. Za mene je princeza jedno, za njega bi to bila bilo koja djevojka koja ima glavu Adriane Lime i sise Pamele Anderson iz najboljih dana.
Moj drug nema, dakle, para. Zarađuje prosječnu platu po mjerilima ovoga standarda, a kada izlazi sa djevojkom, troši tristo maraka za jednu noć. Nije mi jasno kako taj na kraju ima hljeba u mješini…
Onda počne sa onom standardnom…
– Ona je mene prevarila kako je mogla!
Zna čak od huje i da zaplače, jer uvijek se osjeća kao potpuni mulac. Ja ga pitam šta je uradio da do toga ne dođe. On kaže:
– Ja sam joj dao sve, kupio sam joj sat, lančić, torbicu i štikle, vozim je u limuzini ko prvu damu Francuske, uplatio joj kurs skijanja, sve sam joj dao.
Meni odmah sine koliko muškarci slabo poznaju žene. Da bi žena bila sretna njoj ne trebaju auto, stan, pare; na te fore možeš kupiti samo balavice, tj. nezrele djevojčice. Pravu ženu ćeš osvojiti svojim šarmom, inteligencijom, duhovitošću…, možda i uspjehom, koji nije nužno vezan uz veliku materijalnu opskrbu svim i svačim.

Moj prijatelj odgovara…
– Ali Nedime, koja će te žena bez auta? Danas je sve auto, blještavilo i interes.
Ja kažem…
– Prava žena zna šta je pravi muškarac. Jesi li ti pravi muškarac?
Njemu pogled pade na novčanik, vjerovatno nesvjesno.
– Možda jesam, možda nisam. Pa kako da zadržim ovu ribu što mi se pravo svidjela i što izgleda kao miss Venecuele? Je l’ da joj ne kupujem više dronjke od petsto maraka?
– Ne kupuj joj više dronjke od petsto maraka, nego joj pokloni ono što je svakoj normalnoj vrednije, a to su pažnja, ljubav, nježno vođenje ljubavi. Žene nisu stvorene da bi bile shvaćene, već da bi bile voljene… (Uvijek sam volio ovaj citat Dorothy Perkins). Ako ženu zadrže ove stvari, znači da je prava riba za tebe.
Razmišljam koliko mi se puta svidjela neka žena, u onom sirovom fizičkom smislu, ali sve je sve palo u vodu čim je progovorila…
I na kraju, muškarci i žene se slabo razumiju ovih dana. Fali nam komunikacije. Fali nam to što je spajalo ljude ranijih generacija. Fali nam to što je naše roditelje održalo zajedno svih ovih godina.
Danas, većina žena gleda na muškarce kao na sponzore, traže bogatije ako su im sise veće, dok muškarci vide u ženama meso, teletinu i biftek. Nekad kažem nije mi žao što sam slobodan, nisam ni nesretan, bolje mi je samome kada vidim ove neke pomodarne tokove. Naravno, nekad poželiš da imaš nekoga, ali ne bilo koga…
Autor: NEDIM KAPIDŽIĆ na Znamo.ba