Ponedjeljak , 26 listopad 2020
Naslovna » Ljubavne priče » Moja tajna
Moja tajna

Moja tajna

Upoznali smo se u četvrtom razredu srednje škole, tada je bio momak koji je obećavao,obećaovao je izgledom a i riječima.Imao je oči plave poput vedrog neba,crnu kosu koja bi me opila poput najboljeg vina.

Bila sam mlada i naivna,vjerovala sam svima, mnogi su mi govorili da nije ni slika ni prilika ali nisam mogla srcu da zabranim da ga voli, i zavoljelo ga je… jednog običnog nafuranog kretena koji trči za svakom suknjicom.

Bila sam stidna, koliko god da mi se sviđao nisam htjela da mu priznam, ni njemu niti bilo kome. Zvala sam ga ,,Laki”,svi su ga znali kao Lakija al niko nije znao o kome se zapravo radi.

Nisam bila od tih djevojaka koja je umjela i htjela prije svega da priča svoje osjećaje. Voljela sam ga onako tiho i mnogo bez puno riječi. Često sam provodila noći misleći o njemu, o jednom običnom gradskom ženskarošu. Nakon škole sam odlučila s prijateljicama da odem na kafu, da se opustimo nakon napornog školskog dana.
Iznenadaila sam se kada sam vidjela da po naružbu u mom najdražem kafiću dolazi on, momak za kojim sam odlijepila, u sekundi sam i pocrvenila i poplavila, u tom momentu osjećaji su se pomiješali, nisam znala šta da kažem. Prijateljica je imala blagi osmijeh, znali su se od ranije, a ja nisam htjela da on primijeti promjene na njemu te sam nekako uspjela izgovoriti par riječi i naručiti piće.

Svo vrijeme sam gledala u njega, prijateljica mi je pričala o školi, ljubavi ,da istina ni pola je nisam razumjela, nisam mogla da je razumim kada su mi u glavi bile samo njegove plave oči i njegova crna kosa. Zamišljala sam sebe u njegovom zagrljaju, maštala sam o njegovim usnama, o poljupcima i nježnim dodirima. Opet, ko sam ja uopšte da on mene primijeti, jednu malu običnu štrebericu iz tehničke škole.

Primijetila sam kako ga cure posmatraju i zavode, a on kao on, s vakom je koktirao. Prijateljica je naslutila da gledam u njega i rekla: ,,ee još niti jedna s njim se usrećila nije, džaba ga gledaš,ima tešku životnu priču al ne umije da voli..”,

,,Ma ne,ne gledam njega, a i ne zanima me, ajde da vidimo šta ćemo za test sutra..”

Lagano sam skrenula s teme, nisam htjela da niko vidi da se mala štreberica kamenog srca zaljubila. Došla sam kući, ali on mi nije izlazio iz glave stalno sam o njemu mislila..

Pronašla sam ga i na internetu i neprestano gledala njegove slike,oo Bože prelijep je. Mama je primijetila da se s mnom nešto čudno dešava jer sam suviše vremena sama, ne želim društvo jednostavno želim sebe i njega u mašti. Počela sam češće da izlazim, drugačije da se oblačim, pretežno bih išla u kafić kada bi on bio u smjeni, počela sam da bježim s časova, samo sam htjela da ga vidim.

Imali smo važan test, moje misi su bili usmjerene samo k njemu, loše sam ga uradila to je bio glavni odlučujući test. Shvatila sam to kada je već zazvonilo za kraj, jel moja bitka izgubljena, profesor me je pozvao da se zadržim u kabinetu. Pitao me je šta se dešava, od odlične učenice da sam se dovela da mi se predmet kritičan i da bih mogla na popravni, ovaj test je bio presudni test kojeg sam ja uradila loše, ma kako loše grozno. Rekla sam da je sve OK,i izašla iz kabineta.

Zamšljena sam išla prema kafiću gdje su me čekale prijateljice. U glavi su mi samo odzvanjale profesorove riječi, šta bi od odlične učenice. Tako zamišljena osjetila sam smo nešto vruće na sebi, moja nepažnja i njegova nas je dovela do toga da me je zalio vrućom kafom. Udaljila sam se par metara pokušavajući shvatiti šta se dogodilo a on se onako zavodnički nasmijao i izvinio te me pozvao da pokušam da očistim košulju, rekla sam mu da je sve OK i pridružila se prijateljicama.

Čudno sam se osjećala. Otišla sam do toaleta, čula sam kako neko ulazi al nisam obraćala pažnju jer je tu nalazio i muški toalet. Kada sam izašla neko me je snažno zagrlio oko struka, prepala sam se, dah je zastao, kada sam se okrenula vidjela sam da je on moj Laki, nježnim i tanikom a ujedno grubim i muškim glasom me je upitao hoću li mu oprostit što me je zalio pićem, rekla sam mu da je sve ok, da smo oboje krivi da moramo da gledamo kuda hodamo.

On se samo nasmiješio, al me nije puštao. U negovom zagrljaju sam se osjećala kao Božica,Božica ljubavi,u tom momentu bio je cijeli moj svijet. Pozvao me je da izađemo, rekao je da mu smjena završava u 22h i pitao je li mi kasno, prije nego što sam mu odgovorila u glavi sam već razradila taktiku kako da slažem roditelje i odmah sam pristala, rekao je da dođem u kafić, pa poslije on vozi.

Kada sam stigla kući, roditeljima sam rekla da sam loše uradila test te da ću kod prijateljice prespavati da vježbamo, vjerovali su mi, do sada ih nikada nisam lagala, ali kako se kaže u ljubavi i ratu sve je dozvoljeno. Dugo sam preturala po ormaru šta obući, šta obući da se njemu svidi. Na kraju sam se odlučila za rozu čipkastu kratku haljinu, bijele starke, rozi sako, i bijelu torbu.

Stigla sam u kafić a on je već završavao sa smjenom, s osmijehom se pozdravio i rekao je da ga pričekam samo da obračun uradi. Imala sam neke leptiriće u stomaku, kao da su slutili na ono što će se dogoditi.Kada je završio smjenu uzeo me je za ruku i poveo, ispred nas je stajao crni BMW.

Kada mi je otvorio vrata nisam mogla da vjerujm, ovo je san, mislila sam da sanjam, otišli smo na svirku uživo, plesali smo i uživali, tu noć sam prvi put probala alkohol, on nam je naručivao pića. Nisam se osećala dobro, otišla sam do toaleta da se umijem, vidjela sam da su mi oči crvene, bilo mi je muka,o n je ušao za mnom i pitao me jel sve uredu, rekla sam da jeste da mi je samo malo vruće,i on je bio pijan, prišao je i poljubio me.

Osjetila sam njegove ruke na svom tijelu, koje su se kretala on mog vrata pa do koljena, nije birao mjesta dodira, a meni je iskreno prijalo,n apokon sam se osjećala kao djevojka. Prekinuo nas je neki momak koji je ušao u toalet te smo mi izašli, ponudio mi je cigaretu i ako je znao da ne pušim, rekao je da će mi od nje biti bolje. Samo što sam povukla jedan dim zakašljala sam se, on se samo smješkao, rekao je da to tako mora da bude jer je prvi put.

Istina da sam se onda bolje osjećala. Predložio je da nastavimo zabavu u njegovom stanu, prihvatila sam, i onako mi je već bilo svejedno, kada smo stigli u stan otvorio je bocu vina i nasuo u čaše, upalio je neku glasnu muziku i pošo da pleše. Prišao je i poljubio me, osjećala sam se prilijepo, tijelo bi mi zadrhti kada me on dodirne,reko je: ,,Nemoj se bojati, neće boljeti”..

Tada sam osjetila da vrpca koja čuva moju haljinu se lagano opušta i da pada na pod zajedno s haljinom, ponudio mi je još jedno piće.. Nakon toga se ničega više ne sjećam, znam samo da sam se probudila ujutro bez odjeće na njegovom krevetu a da se on tuširao. Pitala sam ga šta se dogodilo a on se samo smješkao.

,,Jutro, mala štreberice, vidi se da si bolja u školi nego u krevetu”..

Oči su mi se napunile suzama, skočila sam do toaleta da se umijem i da odem, da se probudem iz ovog pakla. Slučajno sam ugledala iglu u donjem lijevom uglu njegovog kupatila, tad mi je bilo jasno, on se drogira on je i mene nadrogirao. Samo sam htjela da odem iz tog stana, tog prokletog stana, kada sam izašla on je sjedio na krvetu u boksericama i pio vino. Droga i vino, kombinacija za gubljenje pameti.

Obukla sam haljinu i krenula,al me zaustavio jak bol na mojoj ruci: ,,a kuda misliš da si krenula?Zabava tek počinje.” Pokušala sam se otrgnut al nisam uspjela, bacio me je na krevet i podreo haljinu… Bolilo je, više nego prije,modrice po tijelu su ostale, on se otišao istuširati a ja sam se skupljala na kauč zgrčena od bolova, bacio mi je neke pantalone i majicu reko da obučem i da mu se gubim s očiju.

Mjesec dana nisam nigdje izlazila, nisam ni sa kim razgovarala, nisam mogla, nisam htjela da iko sazna da sam bila dorogirana i silovana, to je moja tajna,i nek tako i bude.

Upoznali smo se u četvrtom razredu srednje škole, tada je bio momak koji je obećavao,obećaovao je izgledom a i riječima.Imao je oči plave poput vedrog neba,crnu kosu koja bi me opila poput najboljeg vina. Bila sam mlada i naivna,vjerovala sam svima, mnogi su mi govorili da nije ni slika ni prilika ali nisam mogla srcu da zabranim da ga voli, i zavoljelo ga je... jednog običnog nafuranog kretena koji trči za svakom suknjicom. Bila sam stidna, koliko god da mi se sviđao nisam htjela da mu priznam, ni njemu niti bilo kome. Zvala sam ga ,,Laki'',svi su ga znali kao…

Pregled

Ocjena redakcije

Ocijenite pri?u!

User Rating: 3.98 ( 9 votes)
71