Ponedjeljak , 25 svibanj 2020
Naslovna » Ljubavne vijesti » Kako se on osjeća kada ne postignete orgazam?
Kako se on osjeća kada ne postignete orgazam?

Kako se on osjeća kada ne postignete orgazam?

Muškarcima orgazmi partnerica znače više nego što mislite. Novo istraživanje, objavljeno u časopisu Journal of Sex Research, otkriva da se muškarci osjećaju nesposobno kada žena ne postigne orgazam.
Znanstvenici su proučavali grupu od 45 muškaraca i žena koji su odgovarali na pitanja o važnosti postizanja orgazma tijekom seksa. Rezultat koji vas neće iznenaditi jest taj da je muškarcima postizanje vlastitog orgazma ključno za uživanje u seksu.

No, muškarci su također izjavili da je orgazam žene iskustvo koje ih najviše zadovoljava tijekom seksa i da su pod stresom kada žena ne postigne orgazam, naročito ako su u vezi.

Muškarci smatraju da je njihova odgovornost zadovoljiti ženu. Ako do toga ne dođe, oni u pitanje dovode svoje seksualne sposobnosti.

Muškarci, koji su sudjelovali u istraživanju, su studenti, ali prof. Claire Salisbury ističe da muškarci u srednjoj dobi vjerojatno imaju drugačije razmišljanje o postizanju orgazma.

Ona smatra da muškarci u srednjoj dobi vjerojatno imaju i kvalitetniju seksualnu komunikaciju s partnerom i da su njihova očekivanja prema seksu i postizanju orgazma u većoj mjeri realna.

Iako neke žene postizanje orgazma smatraju jako važnim, većina žena u ovom istraživanju je rekla da zadovoljstvo seksom ne ovisi o samom orgazmu.

Jedina stvar koju nikada ne biste trebali raditi je odglumiti orgazam jer ćete na taj način pogoršati komunikaciju, što definitivno neće poboljšati seks.

CentarZdravlja.net