Nedjelja , 27 svibanj 2018
Naslovna » Ljubavni romani » Iva Mili – U muškom odelu
Iva Mili – U muškom odelu

Iva Mili – U muškom odelu

Luiz Bervije drhtavom rukom opipa mač koji joj je bio prikačen oko struka. Nije bilo sumnje. Ono što se videlo u daljini bili su ljudi grofa de Montespenja. Seljaci sa njenog imanja su uplašeno zamicali ka obli-žnjoj šumi. Ona je ostala gologlava da čeka došljake na ranom letnjem suncu. Osvrnula se. Već su se svi sklonili. Jedino je malo podalje još stajao Berto, dok mu je povetarac mrsio sedu kosu. I on je stisnutih oči-ju opipavao svoj mač. Nije gledao u nju, ali odlučnost da ostane sa njom bila je vidljiva. Bila mu je zahvalna na tome, mada joj ne bi bio od velike pomoći.

Sećala se dana kada je došao na njihovo imanje. Imala je tada sedam godina i u prvom momentu ga se uplašila. Jednoruki, mrki čovek u ka-snim srednjim godinama. Sav prašnjav, umoran i gladan očigledno je dugo lutao.

Tada joj je još majka bila živa, a Silvija, njihova rodjaka, zdrava i lepa. Zadržali su ga da jede i odmori se, a on je ostao zauvek. Na nji-hovu veliku sreću. Ima već šest godina od kako se taj okrutni čovek, grof de Montes-penj, doselio u njihovo susedstvo i počeo da teroriše sve. Upadao je na imanja, ubijao seljake, palio letinu, silovao žene koje je zaticao na nji-vi. Svi su strahovali za svoj život, uključujući i same plemiće, lako je novi, mladi kralj Luj IV počeo da sredjuje prilike u zemlji, posle dugo-godišnje krize, ovaj deo Francuske bio je zabačen i još uvek daleko od reformi i od zakona.

[s2If !current_user_can(access_s2member_level1)]

Kao član našeg kluba dobijate pristup čitanju velikog broja romana. Pretplatite se i postanite član odmah!

Već ste član? LOGIRAJTE SE OVDJE»
[/s2If][s2If current_user_can(access_s2member_level1)]

Pročitajte cijeli roman “U muškom odelu”»

[/s2If]