Ponedjeljak , 10 kolovoz 2020
Naslovna » Ljubavne vijesti » Ispovijest BH ljepotica: “LIJEPE DJEVOJKE SU U POZICIJI DA UCJENJUJU, A ONE OSTALE NE!”
Ispovijest BH ljepotica: “LIJEPE DJEVOJKE SU U POZICIJI DA UCJENJUJU, A ONE OSTALE NE!”

Ispovijest BH ljepotica: “LIJEPE DJEVOJKE SU U POZICIJI DA UCJENJUJU, A ONE OSTALE NE!”

Zanimljiva i pomalo šokantna kolumna, koja će vam donijeti odgovor na ono popularno pitanje: ‘Zašto su lijepe djevojke same?’ Kolumna je nastala kao rezultat anketiranja poznatih ženskih bh. lica: modelsica, manekenki, TV voditeljica. Upravo ove, atraktivne djevojke, koje i jesu tema ovoga rada, same će ekskluzivno odgovoriti na Nedimovo pitanje, jedno od onih ‘vječitih’…

PIŠE: NEDIM KAPIDŽIĆ

Uvijek razmišljam kako da otpočnem određenu priču i kako joj pristupiti u konverzaciji. Vjerovatno ćete me pitati, ‘ko je ta djevojka?’ Samo ću reći lijepa, zgodna i bavi se jednim poslom. To je djevojka kojom sam očaran, o kojoj maštam, na koju mislim… I kojoj, što je najgore od svega, ne znam kako prići.
Zašto mene startuju samo žene, a nijedan muškarac??? – napisala je jedna od mojih prijateljica na svom FB zidu.
Upravo ovaj status mi je dao za pravo da se zapitam zašto su lijepe djevojke same? Šta se to desilo sa današnjim muškarcima? Nije da ih nema, oni su tu…

Prije nego sam odlučio pisati na ovu temu uradio sam istaraživanje, tj. anketu na temu: ‘Zašto su lijepe cure same?’ A anketirao sam tridesetak djevojaka iz svijeta poznatih.
Naravno, neću ih imenovati; označavat ćemo ih kao A, B, C i D. Odabrao sam nekoliko odgovora zbog prostornog ograničenja kolumne. Kazat ću vam samo da se većina ostalih odgovora poklapa sa tvrdnjama osobe A. Pa počnimo…
A mi je iskreno odgovorila: Moje mišljenje je da se danas tvz. lijepe djevojke ponašaju malo izdignuto nego što zaista vrijede. Na neki način precjenjuju sebe i postavljaju uvjete što se tiče suprotnog pola. Naravno, većina muškaraca se boje lijepih žena, boje se biti odbijeni. To utiče na njihov ego, a znatan broj muškaraca voli pokazivati u društvu da je dominatan. Zato i bira, ružno je reći, prosječne i ispodprosječne djevojke, jer manja je šansa da će biti odbijen. Svakako postoje i one lijepe djevojke koje ne žele da se vežu, jer smatraju da će tako njhova ljepota doći u drugi plan.

Pogotovo teško je danas naći momka koji će znati kako da se nosi sa tim njenim izgledom. Nažalost, većina muškaraca traži lutke koje će provodati gradom. Lično smatram da je to problem 21. vijeka i zašto, zapravo, djevojke bježe od ozbiljnih veza. Naravno, ima tu i onog ‘lijepa žena, svačija žena’; vjerujem da se mnogi vode za tim. Ali ipak ostaje ono jako bitno: one su same ne zato što su lijepe, nego jednostavno nisu do sada naišle na nekog ko zna da ih poštuje i cijeni!

Osoba B kaže: Mislim da je problem i u ženama i u muškarcima. Jer žene su previše samouvjerene i imaju visoke kriterijume koje rijetko koji muškarac može ispuniti. A muškarci su krivi jer se boje odbijanja od strane takve djevojke.
Osoba C kaže da čeka mene! Nasmijao sam se…

Osoba D kaže: Ako ćeš baš iskreno… Ali, nemoj ni pod razno da otkrivaš moj identitet! Ovo će neke zaboljeti, ali prava istina uvijek boli… Mi, lijepe, zgodne djevojke, ne izgledamo tako bez razloga. To je dar s neba, smatra se kvalitetom, nečim vrijednim, baš kao što dijamant ima vrijednost. Smatramo da ta naša vrijednost zaslužuje pravednu trampu i robnu razmjenu, prema tome, uvijek ćemo tražiti nešto na nivou, nešto bogato i dobro. To zaslužujemo. Možda ovo malo grubo zvuči, ali lijepe djevojke jesu u položaju da ucjenjuju; samim tim, u poziciji su da imaju mnogo bolje muškarce od ispodprosječnih djevojaka. Te ispodprosječne djevojke, za razliku od nas (lijepih), moraju mnogo raditi, više se truditi itd. Ali često imaju neki kvalitet koji ih izdvaja i čini ih sretnim, dar za glumu, crtanje itd… Sve su to darovi, i ljepota, i onaj dar za rukomet… Dakle da zaključim, lijepe djevojke čekaju nešto na nivou, a kod nas ima malo muškaraca vrijednih ovakvih djevojaka što hodaju ulicama moga grada Sarajeva!
Iako se neki od iznesenih odgovora ne čine nimalo ohrabrujućim, mislim da se ovakav trend može promijeniti. Mi muškarci smo ovdje najveći krivci, jer smo mekušci. Pojavi se lijepa djevojka, nama muda zamru od ‘strahopoštovanja’ prema njoj. To je kukavično, jadno i patetično. ‘Muško treba da bude muško’, što bi rekla naša Indira Kučuk Sorguč.
X faktor, ono čime muškarac uistinu privlači, nije u novcu, poklonima i, nazovi, ‘čitavom paketu’. X faktor je u muškim mudama, samopouzdanju, samopoštovanju, ponašanju i neustuknuću pred dobrom ribom. Spali smo na niske grane kada smo dozvolili da nas tako ucjenjuju svojom ljepotom.

Učinimo lijepe djevojke da se osjećaju kao osobe, a ne one koje vrijede više od ostalih. Dakle, zauzmimo stav, budimo muškarci, a ne sline i puževi, pokažimo da podjednako poštujemo i sebe; a ne da umiremo od kompleksa niže vrijednosti u njihovoj blizini… To je dobro i za njih same, jer će shvatiti kako je ljepši život normalne osobe u vezi sa normalnim muškarcem…

Znamo.ba