Nedjelja , 27 rujan 2020
Naslovna » Ljubavni savjetnik » 6 grešaka koje muškarci prave u vezama
6 grešaka koje muškarci prave u vezama

6 grešaka koje muškarci prave u vezama

Većina momaka čak i ne shvata da naizgled bezazlene navike mogu prilično da naškode njihovim ljubavnim odnosima. Određeni stepen gluposti kao da je kodiran u mušku DNK, posebno kada su u pitanju odnosi sa ženama. Dakle, ostavite svoj ego po strani na nekoliko minuta i pročitajte kojih šest grešaka je veliki broj muškarca sklon da napravi u vezi.

1. Izazivate osećaj ljubomore i nesigurnosti kod nje Slobodno budite iskreni i pričajte o svojim bivšim devojkama ili koleginicama koje vam se nabacuju, ali znajte da to može izazvati osećaj nesigurnosti kod vaše devojke. U izvesnoj meri, razgovor o takvim stvarima nije štetan. Naime, u njemu ste predstavljeni kao poželjan muškarac koji je prilično cenjen od strane lepšeg pola. Međutim od određene tačke, ovakva priča devojku može da učini ljubomornom. Ona bi mogla da počne preispitivanje vašeg odnosa, s obzirom da vas skoro uvek mame druge žene. Takođe, suviše iskrenosti o bilo kojoj od njenih prijateljica nije preporučljivo, a budite uzdržani u svom poetskom opisu “dobre ribe” koju ste “snimili” u prolazu. Gledanjem drugih žena u njenom prisustvu samo ćete odati utisak kako niste baš pouzdan tip i džentlmen.

2. Ne razgovarate sa njom Ovde se ne radi o svakodnevnom ćaskanju, tipa šta ste radili tokom dana ili kako je bilo na poslu. Od vas se očekuje da sa njom vodite iskren razgovor, u kome bi trebalo da pokazujete želju da čujete njeno mišljenje. Većina devojaka se žali da su njihovi momci nezainteresovani i ravnodušni prema njihovim stavovima. Ovo može da stvori jaz između vas dvoje. Morate da budete dobar slušalac za početak, da bi razgovarali na način koji omogućava da se ona oseća povezano sa vama. Odavanje utiska da vam je dosadno, dok razgovarate sa njom, je takođe jasan pokazatelj da se vaši načini razmišljanja zapravo ne podudaraju.

3. Prepuštate se dosadnoj rutini Žene vole da budu iznenađene, ali su muškarci po prirodi predvidljivi i vole da prate rutinu. Osim nekoliko, avanturistički nastrojenih izuzetaka, većina je apsolutno zadovoljna kada posećuju iste kafiće, klubove i restorane, kao da traže neku vrstu sigurnosti. Takav vid funkcionisanja može lako kod žena da izazove osećaj gušenja u vezi. To je i razlog zašto žene počnu da se preispituju u vezi muškarca, čak i kada su u posvećenom odnosu. Većina muškaraca su krivi što su dozvolili da faktor iznenađenja izbledi, što se odnosi i na spavaću sobu. Čovek sa određenim stepenom mistike ima veće šanse zadrži odnos živahnim, a ne samo živim.

4. Sebično koristite seks kao rešenje za sve Da, to je nešto oko čega bi se muškarci mahom složili. Skloni su da veruju da dok god su dobri u krevetu ili puni para, bilo kakav problem u vezi se rešava sam od sebe. Međutim, osim kod nekih nesigurnih i zaista ugroženih žena, to i ne ide baš tako. Ako je ona iskreno zaljubljena u vas, nastojaće da traži tu duševnu vezu skoro svaki put kada imate seks. Kada pokušavamo da koristimo seks kao sredstvo za rešavanje problema, on postaje mehanička radnja, umesto da bude izvor prijatnosti. Uz to, mnogi momci nemaju pojma o tome šta njihove žene žele u krevetu ili jednostavno ne žele da saznaju. Tako sebična seksualna perspektiva može da bude veoma štetna za vezu.

5. Nimalo se ne trudite da se oseća posebno Ukoliko joj povremeno ne dajete komplimente ili poklone pored onih za godišnjicu, rođendan i Dan zaljubljenih čini se očiglednim da je cenite samo zbog pukog praćenja tradicije. Pokušajte da je pohvalite i za male stvari, kao na primer njen slatki način na koji ispija kafu ili stiska svoj nos kada se naljuti.

6. Ponavljate iste greške Ovo je poslednja i verovatno najčešća greška koje muškarci čine u vezama. Paradoks je da čak i nakon što shvate svoje greške, muškarci imaju tendenciju da ih ponavljaju! Devojku ovo može da dovede do ludila, učini da se oseća bespomoćno odnosno zaglavljeno u vezi sa čovekom koga nije briga za nju. Zbog ovoga većina veza vrlo lako može da doživi svoj brodolom, pa bi krajnje dobronameran savet bio da učite na svojim greškama. Izvor: S media